inspirerend KONgres over passie
op 21 Sep 2017, 10:21
  • KONgres

Het thema van dit jaar is heel bewust gekozen. Veel organisaties staan voor veranderingen. Maar waarom dan het thema passie? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat passie je verder brengt en tot veel meer in staat stelt. Het verandert je denken, maar zeker ook je gedrag; het brengt je in een flow. Het gevoel dat je alles aankan. Maar toch worden we vaak geconfronteerd met zaken die ons uit die flow halen. Misschien wel heel Nederlands: 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg'.

Iedereen heeft wel een passie. Het kan en mag alles zijn, een sport, een hobby. Misschien ben je er wel achter gekomen dat je passie door de jaren heen is veranderd. We ervaren allemaal dat het mentale energie geeft in plaats van dat het energie kost. Het zou toch mooi zijn we als langer van het moment van euforie zouden kunnen genieten, maar hoe blijf je dat gevoel behouden en waardoor kan dit zomaar omslaan?

Op  90% van ons handelen hebben we invloed en slechts 10% wordt bepaald door factoren die buiten onze invloedssfeer liggen. Als je je dat realiseert, besef je pas hoeveel invloed je hebt op je uiteindelijke doel. Passie en gedrag zijn belangrijk voor het behalen van je persoonlijke doelen. Immers; dan zijn we veel productiever en ervaren we een goed gevoel. Helaas is het zo dat we niet allemaal van onze passie ons werk hebben kunnen maken, dan zou ons werkzame leven een stuk makkelijker zijn. 

Na een welkomstwoord van Patrick Knappers (algemeen directeur van KONDAR), opent dagvoorzitter Martin van Alfen de dag met een ouderwetse sessie 'petje op petje af'. Gevolgd door een presentatie over BAG/WOZ door Ricardo de Wolff van het SVHW. De workshop die oud hockeycoach Marc Lammers gaf over passie maakte op veel aanwezigen een grote indruk. In de middag presenteerde Henry Doorneweert van de gemeente Lelystad de voorlichtingsfilm die de afdeling belastingen met grote passie heeft gemaakt. Vervolgens voerden André Beukers (Gemeentebelastingen Amstelland), Joost Massee (KONDAR), Karin Pastoor (Samenwerkingsorganisatie De Wolden-Hoogeveen), Mary Floor-Bakker (Belastingen Amsterdam) en Mathilde Witkam (Waarderingskamer) onder de bezielende leiding van Stephan Sak (gemeente Nijmegen) een gesprek aan tafel over passie. Deze gesprekken werden in kleine groepen met alle andere KONgres deelnemers voortgezet. Afsluitend konden de aanwezigen deelnemen aan een golfclinic. De bevlogen golf-trainers lieten zich niet door de regen en storm van de wijs brengen en zorgden voor een goede begeleiding op de driving range.

Klik op onderstaande afbeelding om een indruk te krijgen van de dag:

 

 

Berichten (0)

Er zijn nog geen berichten geplaatst

Voeg een bericht toe