Winnaar heel KONDAR bakt 2019 bekend!

Na lang beraad van onze appelactie commissie is het besluit genomen. Ook dit jaar was het weer spannend om een keuze te maken tussen alle lekkere inzendingen. 

De gemeente Nijmegen maakte het ons dit jaar ook weer erg moeilijk. Zij zonden twee recepten in: de herfstflappen met stoofpeertjes en de hartige herfstflappen met zuurkool en spek. Beiden inzendingen zijn echt recepten om eens te proberen! We vergeten voor het gemak dat in het recept van Arike peren voorkomen, want dan zouden we appels met peren vergelijken ;)

Ook de gemeente Vlaardingen liet dit jaar van zich horen. Zij bedachten een recept voor appelflap bakjes, geïnspireerd op het traditionele recept van de appelflap. De uitstraling en de smaak zijn zeker niet saai en daarnaast ziet het er heel feestelijk uit. We kunnen het iedereen aanraden om deze een keer te maken. 

Dan waren er nog de appelflap cadeautjes van de BSOB. Ook een verrassende flap en een hele leuke variatie op de traditionele appelflap. We vinden dit recept -zoals de naam eigenlijk ook al aangeeft- een cadeautje. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke snack voor bij de koffie.

Het recept dat er dit jaar toch wel uit sprong was de inzending van de gemeente Amstelveen! Je zou bijna zeggen; het zit hem in de naam; Irma Smak van harte gefeliciteerd met het winnen van de kookworkshop! Het was een echte appelflap maar dan met de heerlijke smaak van walnoten, crème fraîche en chili! Dit is echt een overweldigende smaakcombinatie en de terechte winnaar van Heel KONDAR bakt 2019!

Nieuwsgierig geworden naar deze lekkere recepten? Ze zijn te vinden op de website van het mooiste bedrijf in Nederland. Direct naar de recepten? Klik hier.

 

 

 

Berichten (0)

Er zijn nog geen berichten geplaatst

Voeg een bericht toe