Het antwoord op de grote overvloed aan WOZ bezwaren
op 03 May 2023, 16:51
  • Bezwaren
  • WOZ

De waardechecker van TACCENT is een voortvloeisel van de applicatie van SENS waarmee KONDAR jarenlang succesvol herwaarderingen uitvoerde. Het innovatieve woningenmodel resulteerde in heldere en coherente taxatiewaarden. Inmiddels is de koers van SENS gewijzigd en richt zij zich enkel nog maar op opleidingen en kwaliteitstrajecten. Zo worden bijvoorbeeld quick scans uitgevoerd, nul metingen gedaan (schoon door de poort) en pre-audits uitgevoerd. In dit kader is de Waardechecker ontwikkeld, waarmee op basis van de woningtaxatiemodellen een waarde kan worden gegenereerd die wordt onderbouwd met transacties. Als input hiervoor wordt het gemeentelijk WOZ bestand gebruikt. 

Gemeenten die op zoek zijn naar efficiëntievoordelen bij het afhandelen van de woningbezwaren behalen veel tijdwinst door een schaduwtaxatie uit te voeren met de Waardechecker. Als de waarde van de waardechecker hoger is dan de beschikte waarde waar bezwaar tegen wordt gemaakt (uiteraard rekening houdend met een marge), kunnen versneld worden afgehandeld. Zonder dat er concessies worden gedaan op het vlak van zorgvuldigheid. 

Ook voor de overige objecten in bezwaar levert de waardechecker een versnelling in het proces. Een WOZ medewerker of taxateur kan in de applicatie mutaties doen op zowel primaire als secundaire kenmerken en direct zien wat het effect daarvan is op de waarde en eventueel ook op de onderbouwing. 

Wilt u meer weten? Lees dan verder of neem dan contact op voor het maken van een afspraak via secretariaat@kondar.tax.

  

Berichten (0)

Er zijn nog geen berichten geplaatst

Voeg een bericht toe