Jochem van Oosten

“De basis moet goed zijn!”

  • Over KONDAR
  • /
  • Jochem van Oosten
Over Jochem

In mijn leven heb ik op veel verschillende plaatsen gewoond. Buitenaf en in de stad, in onder meer een appartement, verbouwde boerderij, studentenkamer en een huis met tuin. Waar ik ook woon, mijn huis is een plek waar ik thuiskom van werk, vakantie of van gewoon een stukje fietsen, wat ik ook graag doe.

Net als voor mij is hun huis voor veel mensen een basis en die moet goed zijn. Een huis is echter niet alleen een plek om te leven, maar is ook onlosmakelijk verbonden met fiscaliteit, waarbij de WOZ een prominente plaats inneemt. Na het afronden van mijn studie fiscaal recht hebben vastgoed en fiscaliteit als een rode draad door mijn carrière gelopen. In verschillende rollen heb ik gezien hoe belangrijk het is om goed naar mensen te luisteren, hun problemen serieus te nemen en daarvoor een oplossing te vinden. Daarnaast vind ik het prettig om mijn kennis te delen met anderen zodat ook zij beter én met meer plezier hun werk kunnen doen.

KONDAR helpt gemeenten bij het vaststellen van de WOZ-beschikkingen en het heffen van belastingen. In mijn werk voor KONDAR werk ik niet alleen voor gemeenten, maar ook voor hun inwoners. Als de situatie daar om vraagt, stap ik op mijn fiets en kom ik letterlijk bij mensen thuis. De ene keer is de aanleiding een procedure over de WOZ-waarde, een andere keer kan het zijn om afspraken te maken over de toekomst. Het helpt hierbij dat ik mensen scherp kan aangeven wat het juridische kader is, zonder hun belangen en die van de gemeente uit het oog te verliezen. Elke dag haal ik er dan ook veel plezier uit om dit te doen op een manier die de beste oplossing brengt voor alle partijen, nu en in de toekomst.

 

Details
  • WOZ Jurist
  • Meester in de rechten
  • Gediplomeerd WOZ medewerker