Maarten Meijers

“Linksaf of rechtsaf, ik pas me als een kameleon aan de situatie aan”

  • Over KONDAR
  • /
  • Maarten Meijers
Over Maarten

Gedreven en veelzijdig. Maarten Meijers (56), medewerker belastingen is een ervaren kracht binnen KONDAR. Sinds 2015 wordt hij bij diverse gemeenten gedetacheerd om daar zijn kennis op het gebied van de WOZ en verschillende gemeentelijke heffingen in te zetten. Hij bijt zich vast in de afhandeling van bezwaarschriften en de vragen van belastingplichtigen. Doordat Maarten veel van Nederland heeft gezien en bij veel gemeentes en samenwerkingsverbanden ervaring heeft opgedaan, neemt hij veel expertise mee naar elke opdracht.

Kameleon
Nadat Maarten een commerciële opleiding genoot, kwam hij er -na enkele sollicitaties- achter dat zijn kracht en drijfveren niet in het commerciële vak liggen. Na de vervulling van de militaire dienstplicht ging hij dan ook aan de slag bij KAFI. ‘Ik raakte gespecialiseerd in de afhandeling van bezwaarschriften voor de WOZ. Ik ben geen taxateur, maar weet inmiddels wel goed hoe de vork in de steel zit.’ Sindsdien heeft Maarten een enorm groot netwerk opgebouwd. ‘Er zitten veel voordelen aan detachering. Ik heb veel van Nederland gezien en elke gemeente leert je weer een andere manier van werken. De ene gemeente gaat linksaf, de andere rechtsaf. Bij de ene gemeente word je betrokken en aangezien als volwaardig medewerker, terwijl je bij een andere gemeente louter voor externe expertise wordt ingezet. Als een kameleon pas ik me aan de situatie aan. Dat maakt het een zeer dynamisch vak.’

Militaire precisie
Maarten is secuur in zijn werk en gaat voor 100% kwaliteit. ‘Ik vind het belangrijk dat een belastingplichtige goede tekst en uitleg krijgt over het ontvangen aanslagbiljet. Daarom ga ik grondig te werk en wil ik alles goed uitgezocht hebben.’ Dit doet hij bijna met militaire precisie, wat ook niet verwonderlijk is gezien zijn ervaringen bij het Korps Nationale Reserve. Maarten is 30 jaar reservemilitair geweest. ‘Ik heb het Korps zien groeien van een amateuristische tot professionele organisatie. Waar men in den beginne ons (militairen) voornamelijk volledig uitgeschreven opdrachten oplegde, werden we steeds meer uitgedaagd zelf na te denken over de opdracht en zelf acties te ondernemen. Van logistieke tot communicatieve en militaire vaardigheden. We zijn door beroepsmilitairen steeds meer gerespecteerd en als een volwaardig militair gezien.’ Met pijn in zijn hart, het begon teveel tijd in beslag te nemen, nam Maarten afscheid van het Korps. Momenteel geniet Maarten in zijn schaarse vrije tijd van het samenzijn met zijn vrouw en kinderen, het kijken naar een goede (actie)film en een lekkere boswandeling.

 

Details
  • Medewerker WOZ en overige lokale belastingen
E-mail Maarten